Szkolenie odbędzie się:
Szkolenia są rezultatem współpracy Województwa Mazowieckiego, LGD “Zaścianek Mazowsza” oraz Gminny Ośrodek Kultury, Sportu i Rekreacji w Goworowie CAL przy współorganizacji szkoleń w ramach Mazowieckich Dobrych Praktyk Kulinarnych oraz Mazowieckich Dobrych Praktyk Pszczelarskich. Są to działania prowadzone przez Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego od 2019 roku w formie akcji szkoleniowo-edukacyjnej i upowszechnieniowej, przybliżające społeczności Mazowsza wiedzę z zakresu produktu lokalnego i tradycyjnego, zagrodowej produkcji wyrobów w oparciu o surowce uzyskiwane we własnych gospodarstwach, dobrych praktyk mleczarskich, zielarskich, piekarniczych, przetwórstwa owoców i warzyw, łańcuchów dystrybucji żywności, w tym żywności regionalnej i tradycyjnej. Odbiorcami działań są mieszkańcy obszarów wiejskich, w tym rolnicy ekologiczni, rolnicy prowadzący działalność agroturystyczną, koła gospodyń wiejskich, kluby, stowarzyszenia, uczniowie szkół, pracownicy administracji publicznej, doradztwa rolniczego i inni zainteresowani tematem.